Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending binnen Nederland
Ontworpen en geproduceerd in Nederland.

Subsidies voor duurzame terrasverwarming: gemeentes zetten in op groene horeca.

juni 30, 2023

In Nederland zijn steeds meer gemeentes zich bewust van het belang van duurzaamheid en willen zij zich inzetten voor een duurzame toekomst. Eén van de maatregelen die gemeentes nemen om bij te dragen aan een duurzamere samenleving is het beschikbaar stellen van subsidies voor horecaondernemers die hun terrassen willen verduurzamen.

Een goed voorbeeld hiervan is de gemeente Nijmegen, die tijdens de coronapandemie begon met het beschikbaar stellen van subsidies voor de verduurzaming van terrassen. Het doel van deze subsidies was om horecaondernemers te stimuleren om energiezuinige en duurzame terrasverwarming aan te schaffen ter vervanging van de buitenverwarming in de vorm van heaters (gasgestookt en elektrisch) op de grote terrassen. Na groot succes werd dit door meerdere gemeentes in de omgeving opgepakt.

Ook andere gemeentes zoals Breda, Waalwijk, Haarlem en Eindhoven volgden het voorbeeld van Nijmegen en begonnen subsidies beschikbaar te stellen. De gemeente Eindhoven was zich bewust van de noodzaak om de CO2-uitstoot te verminderen en de stad te verduurzamen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verminderen van de uitstoot van traditionele heaters op terrassen van horecaondernemers. In eerste instantie was de gemeente echter niet volledig op de hoogte van de ernst van het probleem. Sit & Heat heeft daarom onderzoek gedaan naar de hoeveelheid vervuiling die traditionele heaters in de stad veroorzaakte. De resultaten van dit onderzoek waren schokkend en toonden aan hoe schadelijk traditionele heaters zijn voor het milieu. De gemeente Eindhoven zag in hoe belangrijk het is om hier iets aan te doen en heeft daarom besloten om samen te werken met Sit & Heat om duurzame terrasverwarming te stimuleren.

De subsidies bieden veel voordelen voor horecaondernemers. Het aanschaffen van duurzame terrasverwarming kan namelijk een flinke investering zijn. Dankzij de subsidies wordt deze investering echter een stuk aantrekkelijker en kunnen ondernemers gemakkelijker overstappen op duurzame oplossingen. Bovendien is duurzame terrasverwarming veel energiezuiniger dan traditionele heaters, wat leidt tot lagere energiekosten voor de ondernemer. Daarnaast is het vervangen van traditionele heaters door duurzame terrasverwarming beter voor het milieu, wat past binnen de duurzaamheidsstrategie van steeds meer gemeentes en ondernemers.

Samen met gemeentes zoals Nijmegen, Breda, Waalwijk, Haarlem en Eindhoven willen wij horecaondernemers stimuleren om te investeren in duurzame terrasverwarming. Door subsidies beschikbaar te stellen wordt het voor ondernemers aantrekkelijker om over te stappen op duurzame alternatieven zoals onze Sit & Heat warmtekussens. We zijn trots dat we met onze warmtekussens een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het stimuleren van een duurzame horeca-exploitatie in Nederland.

Ben je benieuwd of er in jouw gemeente ook subsidiemogelijkheden zijn? Of wil je juist eens met ons praten over de mogelijkheid van een subsidie in jouw gemeente? Neem dan hier contact met ons op.

Verschillende soorten betaalmethoden