De Duivelsberg

Berg en Dal, Nederland

Johannes is eigenaar van pannenkoekenhuis De Duivelsberg. Hij houdt de rijke geschiedenis van de zaak en het natuurgebied op verschillende manieren bewaard. "Kom, ik laat het je zien", roept Johannes enthousiast. Aan de hand van een fotobehang vertelt hij over De Duivelsberg; over hoe het gebied oorspronkelijk Duits grondgebied was, over het enige gebied dat Nederland na de Tweede Wereldoorlog gehouden heeft, hoe Staatsbosbeheer in 1963 eigenaar werd en over de start van het huidige pannenkoekenrestaurant onder leiding van zijn ouders.

Ontspanningsmodus

Johannes groeit zelf ook op in de bosrijke omgeving van De Duivelsberg. In 1988 wordt Johannes mede-ondernemer van het pannenkoekenhuis. Na een aantal jaren krijgt hij zin in een nieuwe uitdaging en start hij samen met zijn ouders een vestiging in het centrum van Nijmegen. Zijn zus komt in het vennootschap, maar na een aantal jaren zijn ze toch opgesplitst. Johannes gaat zich toch volledig richten op De Duivelsberg. "Daar liggen mijn roots. Dat heeft te maken met de stijl. Ik heb het idee dat men hier meer in de ontspanningsmodus komt".

"Ik ga graag duurzaam om met onze grondstoffen"

Vernieuwen met dezelfde beleving

Sinds Johannes weer alleen de focus heeft op pannenkoekenhuis De Duivelsberg, is hij steeds bezig geweest met verschillende uitbreidingen. "De serre, de keuken, de nieuwe parasols en bijvoorbeeld de Sit & Heat kussens", vertelt Johannes. "Ik krijg vaak te horen dat er niks veranderd is hier, terwijl er van alles en nog wat veranderd is! De beleving die we blijkbaar geven aan gasten, blijft hetzelfde. Dat vind ik een prettig gevoel", vertelt Johannes. "In de middag ga ik vaak een half uurtje lopen met de honden. Dat is een moment van bezinning, waar ik pen en papier meeneem en bij terugkomst mijn ‘to do’-list weer klaar heb". 

Mooie aanwinst voor de gastvrijheid

"Een van de redenen waarom ik voor Sit & Heat heb gekozen, is dat ik graag duurzaam om ga met de grondstoffen die we hebben", vertelt Johannes. Begrijpelijk ook, gezien de prachtige bosrijke omgeving waarin hij zit. "Zo werk ik bijvoorbeeld ook met streekproducten. Want producten uit de streek zijn een stuk verser; minder tussenschakels, minder afval en minder transport". "Sit & Heat is een mooie aanwinst voor de gastvrijheid binnen de horeca industrie. Je betrekt mensen tot het product, je vertelt erover en vraagt vervolgens naar hun ervaring ermee. Dat vinden ze leuk"!

Sit & Heat HQ
Cargadoorweg 31
6541 BT Nijmegen
+31 24 343 0415info@sitandheat.com
Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief
Volg ons via social media
Verschillende soorten betaalmethoden
Logo Sit-and-heat