5 tips om hoger in de Terras Top 100 te komen

september 4, 2019

Astrid Hendrikx  |  04 september 2019

De inschrijvingen voor de Misset Horeca Terras Top 100 2020 zijn weer geopend! Tijdens deze jaarlijkse ranking worden Nederlandse terrassen beoordeeld door een deskundige jury. Door deelname aan dit traject krijg je als horecaondernemer handvatten om nog meer uit je terras te halen en je gasten een ultieme terraservaring te bieden. Maar hoe eindig je hoog in de Terras Top 100? Sit & Heat geeft je alvast vijf tips om je voor te bereiden op het jurytraject.

1. Gastvrijheid op één.

Hamer bij je medewerkers op het belang van gastvrijheid. Een tevreden gast is tenslotte de beste reclame voor je horecazaak. Train daarom je personeel op gastvrijheid en zorg dat ze vriendelijk bedienen, goed communiceren, jouw gasten in de ogen aankijken en interesse tonen. Probeer de verwachtingen van jouw gasten altijd te overtreffen.

2 . Bied iets extra’s.

Er zijn tegenwoordig veel terrassen, om je te onderscheiden moet je soms net iets beter je best doen en iets hebben om anders te zijn. Neem een voorbeeld aan restaurant De Firma in Nijmegen, zij staan op 32ste plek in de Terras Top 100. De jury gaf aan: ‘de banken zijn bekleedt met onder meer kussens die voorzien zijn van verwarming, lekker!’ Door de verwarmde kussens van Sit & Heat biedt De Firma een extra stukje service aan. Bovendien zijn de verwarmde kussens energiezuinig en dus milieuvriendelijk. Dit laat een positieve indruk achter bij zowel jouw gasten als de jury.

3. Bied een topervaring, ook buiten het hoogseizoen.

Verder is het belangrijk om ook een topervaring te bieden op momenten wanneer je geen extreme drukte verwacht. Ben dus in het voorjaar voorbereid op drukte en zorg in april dat het terras er netjes uitziet met een bloemetje en een menukaart op tafel.

4. Breng de rekening zo snel mogelijk.

Op het moment dat een gast om de rekening vraagt, is het een teken dat hij of zij graag wilt vertrekken. Dus breng de rekening dan zo snel mogelijk en ga niet iets anders doen. Bovendien is afrekenen onbewust een psychisch pijnpunt. De gasten moeten tenslotte betalen dus houd dit kort.

5. Wees creatief en denk vooruit.

De vakjury gaf aan dat een terras vorig jaar kleine flesjes zonnebrand uitdeelde. Ook zagen ze dat oma twee extra koekjes bij haar koffie kreeg voor haar kleinkinderen. Denk vooruit en wees attent naar je gasten toe. Creativiteit is ook iets wat de jury opvalt. Suikerhoudende drankjes worden tegenwoordig minder gedronken. Wees bijvoorbeeld creatief met bruisend water. Zo zijn er veel verschillende mogelijkheden om je op een creatieve manier te onderscheiden van de rest. 

Wil jij jouw gasten ook nét dat beetje extra’s bieden door middel van warme kussens op jouw terras? Maarliefst 160 succesvolle horecaondernemers gingen je voor. Wij liggen o.a. bij Harrods (Champagne Bar) in Londen, De Firma in Nijmegen (staat op 32ste plek in de Terras Top 100) en Proeflokaal Goesting (staat op 1ste plek van de Cafe Top 100 Publieksprijs). Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 024 - 343 0415.

Sit & Heat HQ
Cargadoorweg 31
6541 BT Nijmegen
+31 24 343 0415info@sitandheat.com
Blijf op de hoogte
Nieuwsbrief
Volg ons via social media
Verschillende soorten betaalmethoden
Logo Sit-and-heat